اخلاق نیک
پیامبر اکرم (ص) :
با دارایی خود نمی توانید دل مردم را به دست بیاورید ،
پس دلشان را با اخلاق (نیک) به دست آورید . . .
پیامبر اکرم (ص) :
با دارایی خود نمی توانید دل مردم را به دست بیاورید ،
پس دلشان را با اخلاق (نیک) به دست آورید . . .
پنجم اردیبهشت، سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس است.
در این حمله نظامی، شیطان بزرگ با مفتضحانه ترین وضعی شکست خورد. شکست شیطان بزرگ در این عملیات، حمله فیلداران ابرهه را به خانه کعبه در ذهنها زنده میکند.
لشگریان ابرهه، همچون نیروهای متجاوز آمریکایی، از فراوانی قدرت و شوکت، تصور نمیکردند کسی بتواند مانع حمله آنها به خانه کعبه شود، ولی آن هنگام که به سوی کعبه هجوم آغاز کردند، به فرمان خداوند متعالی پرندگانی در آسمان ظاهر شدند و سنگهایی که در منقار داشتند، بر سر فیلسواران فرود آوردند و بدین وسیله، کافران یکی پس از دیگری به هلاکت رسیدند.
در پنجم اردیبهشت 1359 نیز دانه های ریز شن، دسیسه بزرگ آمریکا را فرو شکست.
*صله رحم و دید و بازدید
صله رحم از جمله مستحبات بسیار با ارزش و مورد تاکید است و چنانکه میدانیم قطع رحم از گناهان است.
قطع رحم آن است که انسان با خویشان نزدیک خود مثل والدین، پدر بزرگها و مادر بزرگها، خواهر و برادر، داییها، عموها، خاله ها و عمه های خود و یا فرزندان آنان قطع ارتباط کند. این عمل از لحاظ شرعی حرام است.
در نقطه مقابل صله رحم قرار دارد که به معنی ایجاد و یا تداوم ارتباط با خویشان است.
صله رحم مصادیق مختلفی دارد که بارزترین و بهترین آنها دید و بازدید و ملاقات با خویشان است.
البته اگر به هر علت امکان دید و بازدید فراهم نیست – مثلاً به علت مسافت زیاد و مانند آن – میتوان با ارتباط تلفنی و دیگر وسایل ارتباطی از حال خویشان جویا شد و این ارتباط تلفنی هم از مصادیق صله رحم است.
پیامک: هر چند گاهی اوقات میتوان صله رحم را با پیامک انجام داد، اما بهتر است فقط در صورت عدم امکان دیدار و یا صحبت تلفنی به سراغ ارسال پیامک برای صله ارحام برویم.
نکات قابل تأمل:
- هر چند صله رحم و دید و بازدید بسیار مستحب و مورد تایید است، اما متأسفانه به علت همراه شدن با برخی از امور دیگر نه تنها از ثواب آن کاسته میشود بلکه گاهی به جای ثواب، گناه هم نصیب فرد میشود.
برای همین منظور برخی از گناهان مورد ابتلا در دید و بازدیدها را ذکر میکنیم تا به آنها دچار نشویم، ان شاء الله:
الف: آرایش خانمها در برابر نامحرمان؛
ب: عدم رعایت حجاب اسلامی و پوشیدن لباس تنگ و چسبان؛
ج: دست دادن (مصافحه) بین نامحرمان و امثال آن؛
د : غیبت و خبرچینی در هنگام دید و بازدید؛
ه : نگاه به نامحرم، شوخی محرّک با آنان و دیگر امور حرام.
- البته میتوان با دیدار از خانوادههای بیسرپرست و رسیدگی به یتیمان خانواده و همسایگان، ثواب دید و بازدید را دو چندان کرد.
- همچنین خوب است سعی کنیم اشخاصی را که را که باهم اختلاف دارند، به دوستی و صلح دعوت کنیم و زمینه آشتی میان طرفین را فراهم آوریم.
- هدیه دادن هم از کارهای مستحب است. معمول است که در ایام نوروز بزرگترهای خانواده با دادن هدیه (عیدی) موجبات خوشحالی کوچکترها را فراهم میآورند. البته بهتر است در کنار هدایای نقدی از محصولات فرهنگی مثل جانمازی، کتابهای مفید و … هم برای هدیه دادن استفاده شود.
- باید مراقب باشیم که اوقات نماز به خاطر دید و بازدید ضایع نشود و چه خوب است آغاز سال نو همراه با تصمیم برای ادای نماز در اول وقت باشد.